CENTRII DE FORTA AI FIINTEI


Cei şapte centrii subtili de forţă (chakra) sunt focare tainice de energie care există în aura fiecărei fiinţe umane. Gradul lor de trezire şi dinamizare diferă însă foarte mult de la o fiinţă la alta. Cunoaşterea chakre-lor este un secret fundamental al practicii yoga.

Această structură energetică tainică face ca fiecare fiinţă umană să dispună de capacitatea, mai mult sau mai puţin latentă, de a intra în rezonanţă cu energiile benefice din Macrocosmos. Energiile sunt structurate pe şapte niveluri tainice de vibraţie, şi fiecare centru de forţă ne pune în legătură cu unul dintre ele. Cei şapte centri de forţă şi cuvintele cheie care îi definesc sunt, de jos in sus:

Muladhara Chakra – vitalitate
Swadhisthana Chakra – sexualitate, erotism
Manipura Chakra – voinţă, dinamism
Anahata Chakra – iubire
Vishuddha Chakra – intuiţie, puritate
Ajna Chakra – inteligenţă, discernământ
Sahasrara – înţelepciune, comuniunea cu Dumnezeu


Dinamizarea centrilor subtili de forţă (chakra) prin metode yoghine specifice ne poate conferi accesul la resursele infinite de energie benefică din Macrocosmos, dându-ne posibilitatea să ne descoperim bogăţia de înzestrări latente în fiinţa noastră.

Tradiţia yoghină menţionează necesitatea unei iniţieri directe a aspiranţilor yoghini de către un yoghin avansat. Unul dintre motive este acela că anumite aspecte secrete legate de practica yoga nu au fost niciodată dezvăluite în cărţiREAD MORE